Kinderdagverblijf Ziezo in Waalwijk

Over Ziezo

Ziezo. Een mooie plek.

Ziezo is een kleinschalig kinderdagverblijf voor kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar. Wij zijn geen onderdeel van een grote organisatie en persoonlijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. In het mooie hoofdgebouw van De Mandemakers Groep in Waalwijk, maken wij er iedere dag weer een gezellige boel van. Ideaal voor medewerk(st)ers van De Mandemakers Groep, maar zeker ook voor alle andere ouders en kinderen uit de omgeving. Het bedrijvenpark Haven Zeven ligt lekker centraal, dichtbij de snelwegen en is goed bereikbaar door de ombouw van de N261.

Ziezo. (Bijna) altijd open.

Kinderdagverblijf Ziezo is van maandag tot en met vrijdag geopend van 06.45 uur tot 18.45 uur zonder extra kosten. Per 01-01-2023 is Ziezo elke werkdag geopend van 07.00-18.30 uur. Er is geen vakantiesluiting, wij zijn het gehele jaar geopend, met uitzondering van weekenden en nationale feestdagen. (nieuwjaarsdag, tweede paasdag, Koningsdag, 5 mei: 1 keer in de vijf jaar (beginnend in 2020), Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag, eerste en tweede kerstdag)

Ziezo. Liefst leuker dan thuis.

Als je als ouder/verzorger de zorg voor je belangrijkste bezit aan een ander overdraagt, wil je natuurlijk dat je kind een wereldtijd heeft. Lekker spelen, knutselen, leuke dingen doen, gezellig voorgelezen worden, liedjes zingen, op zijn tijd een rustig dutje doen. Alles wat je je kind thuis kunt geven maar liefst nog leuker. Tegelijkertijd moet je erop kunnen vertrouwen dat dit op een professionele en verantwoorde manier gebeurt. En dat je kind kan rekenen op een aanpak waar een duidelijke visie achter zit. Ziezo. Dat zijn wij.

Ziezo. Dat ziet er gezellig uit.

Wie een voet over de drempel van ons kinderdagverblijf zet, ziet meteen hoe gezellig het bij Ziezo is. De fijne, huiselijke sfeer nodigt zelfs het meest verlegen kind al snel uit om de boel op eigen houtje te gaan verkennen. Gelukkig maar. Want ons doel is ‘onze’ kinderen bij Ziezo een tweede thuis te geven, een plek waar hij of zij zich welkom voelt en zich kan ontplooien tot een zelfstandig en zelfverzekerd individu met zijn/haar eigen persoonlijkheid en eigen kwaliteiten. Elk kind moet zich op zijn/haar manier en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Iedereen ontwikkelt zo zijn eigen identiteit. Buiten deze punten zijn andere aspecten als zelfstandigheid, vertrouwen en emoties erg belangrijk.

Ziezo. Tijd om naar buiten te gaan.

Kinderdagverblijf Ziezo heeft een mooie en uitdagende buitenspeelplaats van maar liefst 300 m2! Ruimte genoeg dus om onze speelplaats onder te kunnen verdelen in verschillende plekken met verschillende spelmogelijkheden en materialen waar de kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven. Een grote zandbak, een heus speeltoestel en genoeg fietsjes en auto's om mee te spelen! Wij gaan elke dag minimaal 1 keer met de kinderen naar buiten, ook de kleintjes kunnen lekker mee. We doen spelletjes, een potje voetbal en in de zomer zetten we de leuke sproeier aan en de waterbak komt naar buiten. Er is altijd wel iets leuks te doen!

Ziezo. Dan weet u dat.

Respect is een belangrijk item voor ons. De pedagogisch medewerk(st)ers geven daarin zelf altijd het goede voorbeeld. En stimuleren zo passief en actief dat ook de kinderen onderling met respect met elkaar omgaan. Ook in de manier waarop we contact met u zoeken en houden ziet u dat terug. Op de breng- en haalmomenten is er uiteraard de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en een praatje te maken met de pedagogisch medewerkers. Via ons digitale ouderportaal communiceren wij ook veelvuldig, we sturen leuke foto's of filmpjes, noteren de dagritmes en schrijven een leuk verhaaltje over de belevenissen van de dag. Natuurlijk kunt u altijd bij de pedagogisch medewerksters terecht voor advies en/of vragen met betrekking tot de ontwikkeling van uw kind. Ook organiseren wij 10-minutengesprekken en zijn er gezellige ouderavonden met verschillende thema’s. Zo creëren we een optimale sfeer binnen ons kinderdagverblijf en is er een goede communicatie tussen thuis en kinderdagverblijf.